Batagor

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Batagor Bandung.

Batagor nyaéta kadaharan has Bandung anu dijieun tina kulit pangsit, tipung sagu, biasana loba dijual di warung pinggir jalan.[1] Pohara nikmatna disajikeun kalayan ngagunakeun sambel anu bahan dasar kacang goréng, resep batagor[2] ieu bisa dijieun dina waktu 90 menit.[1]

Bahan-bahan[édit | sunting sumber]

Baso tahu sarta siomay goréng[édit | sunting sumber]

5 iji tahu bodas anu badag, dipotong diagonal dijieun segitiga,
10 lembar kulit pangsit goréng,
200 gram hurang kupas, dicincang,
100 gram daging hayam, dicincang,
1 butir endog,
7 séndok dahar tipung kanji/tapioka,
3 séndok dahar minyak wijen,
1 batang daun bawang, dirajang lemes,
Garam sacukupna.[3]

Saos kacang[édit | sunting sumber]

200 gram kacang taneuh digoréng sarta dihaluskeun atawa selai kacang, 4 iji cabé beureum dikaluarkeun sikina,dipotong-potong sarta digoréng, dihaluskeun,
1 séndok téh gula bodas,
1 séndok téh cuka,
Garam sacukupna,
Cai sacukupna.[3]

Cara nyieun[édit | sunting sumber]

  1. Keruk eusi tahu pikeun méré tempat pikeun adonan baso,
  2. Kocok endog, asupkeun hurang sarta hayam anu geus dicincang, tipung kanji, minyak wijen, garam sarta rajangan daun bawang,
  3. Aduk rata nepi ka jadi adonan anu bisa dijieun,
  4. Asupkeun adonan kana tahu anu geus dikeruk eusina, pikeun pangsit, cokot saeutik adonan, eusikeun ditengah-tengah kulit pangsit, tuluy ka opat sudut kulit pangsit dihijikeun sarta dipencét kaluar,
  5. Panaskeun minyak dina panci atawa penggorengan, goréng tahu sarta pangsit dina minyak panas nepi ka asak sarta boga warna semu coklat, wayah ngagoréng, tahu sarta pangsit leuwih hadé keueum dina minyak (deep fried),
  6. Saos kacang: campur kacang taneuh goréng anu geus dihaluskeun atawa selai kacang jeung cabé beureum goréng anu geus dihaluskeun, gula bodas, cuka, garam sarta cai,
  7. Panaskeun sakeudeung nepi ka ngagolak,
  8. Sérénkeun batagor sarta siomay panas-panas kalayan saus kacang, kecap amis sarta jeruk purut.[3]

Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b (id)[1] (diaksés tanggal 23 Oktober 2011)
  2. (id)[2] (diaksés tanggal 23 Oktober 2011)
  3. a b c (id)[3] (diaksés tanggal 23 Oktober 2011)
Nulis.jpg