Batré

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Rupa-rupa batré pikeun rupa-rupa alat listrik.

Dina éléktronika, batré nujul ka kombinasi dua atawa leuwih sél éléktrokimia nu nyimpen énérgi kimia pikeun sumber tegangan listrik. Sanggeus kapanggih ku Alessandro Volta (taun 1800), batré jadi sumber listrik nu dipaké ku industri jeung rumah tangga. Dumasar kana itung-itungan taun 2005, industri batré sadunya ngahasilkeun US$48 milyar tina ngajual batré unggal taunna[1], kalawan kamekaran 6% per taun[2].

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca



Nulis.jpg
  1. Power Shift: DFJ on the lookout for more power source investments. Disalin 20 Nopémber 2005.
  2. Buchmann, Isidor. Battery statistics. Battery University. Disalin 11 Agustus 2008.