Bentley

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Bentley Motors Limited
Tipe Pausahaan privat
Ngadeg 18 Januari 1919
Nu ngadegkeun Walter Owen Bentley
Kantor puseur Crewe, Inggris
Area nu diladénan Worldwide
Inohong konci Dr. Franz-Josef Paefgen, CEO
Industri Otomotif
Produk Mobil
Panghasilan €571 million (2009)
Panghasilan usaha Red Arrow Down.svg €194 million (2009)
Karyawan 4000 (2010)
Indung pausahaan Volkswagen Group
Ramatloka BentleyMotors.com

Bentley Motors Limited mangrupakeun panyieun mobil méwah jeung mobil sports gedé nu basisna di Britania. Bentley Motors diwangun di Inggris dina 18 Januari 1919 ku Walter Owen Bentley (1888-1971), dikenal kalawan W.O. Bentley atanapi ukur "W.O."

Pausahaan ieu aya di Cricklewood, kaléreun London, jeung kawanoh kalawan kameunangan opat kali tumurut dina Balap mobil 24 jam Le Mans (24 heures du Mans) ti 1927-1930. Déprési Ageung ngancurkeun paméntaan pikeun mobil mahal pausahaan ieu, jeung dijual ka Rolls-Royce dina 1931.

Dina taun 1998, mérk ieu dibeuli ku Volkswagen Group kalawan harga 430 yuta poundsterling.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]