Berlian

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
potongan berlian
berlian

Berlian asal kecapna tina basa Yunani adama anu miboga harti teu bisa diéléhkeun[1].Salaku salah sahiji kabeungharan alam, berlian ngarepresentasikeun kakuatan anu teu bisa diéléhkeun, hiji batu permata anu dipikahayang ku unggal jalma utamana calon pangantén awéwé[1]. Orang Yunani kuno percaya yén berlian asalna tina béntang anu murag ka bumi jeung miboga fungsi pikeun ngajaga nu makéna[1]. Ari di India, tempat mimiti berlian ditimukeun, percaya yén berlian mampuh ngalawan sétan atawa mahluk ghaib séjénna[1]. Rada mirip jeung pamikiran astrologer kuno anu percaya yén berlian bisa méré katresna anu abadi, jeung ngajauhkeun tina sihir jeung impian goréng[1].

Karat Berlian[édit | sunting sumber]

Karat nya éta ukuran beurat batu berlian, lain ukuran gedé leutikna hiji berlian[2]. Tapi dalah dikumaha ogé beurat berlian patali jeung ukuran gedé leutikna[2]. 1 karat berlian = 0.20 gram[2]. Leuwih beurat berlian lain hartina leuwih mahal kusabab potongan berlian bisa nangtukeun harga jeung kualitas batu berlian éta sorangan[2].

Model Berlian[édit | sunting sumber]

10 model berlian nya éta round, marquise, pear, oval, emerald, princess, radiant, asscher, cushion, jeung heart[3]. Potongan berlian mangrupa hiji hal anu nangtukeun kualitas jeung harga hiji batu berlian, kusabab hasil pamotongan ieu bakal nangtukeun pemantulancahaya anu ningalikeun kaéndahan kilauan batu berlian sorangan[3]. Dina milih berlian, milih potonganana atawa model berlian gumantung kana seléra pamakéna[3].

Tips Milih Berlian[édit | sunting sumber]

Dina milih berlian, aya 4C + 3C anu kudu diperhatikeun[4]. 4C nu mimiti nya éta panduan sistem penilaian batu berlian anu diwanohkeun ku The Gemological Institute of America (GIA), ari 3C nu pamungkas nya éta pangdeudeul ti para ahli berlian[4].
1. 4C nu mimiti nya éta Cut, Carat,Clarity, Color[4].
2. 3C nu pamungkas nya éta Certificate, Confidence, Customer Service[4].

Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e Cincin(diakses 4 November 2011)
  2. a b c d Karat Berlian(diakses 5 November 2011)
  3. a b c Potongan/Bentuk Berlian(diakses 5 November 2011)
  4. a b c d Tips Memilih Berlian(diakses 5 November 2011)
Nulis.jpg