Beungeut cai taneuh

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Beungeut cai taneuh atawa phreatic surface nyaeta wates pangluhurna nu kakeueum ku cai taneuh. Dina zona vadose, saluhureun beungeut cai taneuh, rohangan antara partikel taneuh dieusi ku hawa, atawa hawa jeung cai (iwal ti di daerah capillary fringe). Sahandapeun eta, sakabeh rohangan taneuh kakeueum ku cai. Harti beungeut cai taneuh nyaeta wewengkon numana pressure head sarua jeung atmospheric pressure (numana gauge pressure = 0).

Lobana cai dina jero taneuh atawa batu sahandapeun beungeut cai taneuh disebutna aquifer. Nu disebut "perched aquifer" (atawa perched water table) dimana muterna cai saluhureun wewengkon nu kahalangan nu batu padas (batu nu teu bisa ngalirkeun cai).

Tempo oge[édit | sunting sumber]