Beyonce

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Beyonce nalika konsér

Beyonce Giselle Knowles lahir di Houston, Texas, Amérika 4 Séptember 1981. [1] Beyonce dipikawanoh salaku anggota group musik R&B, Destiny’s Child anu ngadeg taun 1990 bareng jeung sobatna, Latavia Roberson, nalika umur maranéhanana masih salapan taun. [1] Beyonce nya éta saurang penyanyi R&B, penulis lagu, produser rékaman, aktris, penari, perancang busana, jeung modél asal Amérika Sarikat. [1] Karyana di widang musik, manéhna geus meunang penghargaan ti Grammy Award salian ti éta, manéhna dinominasikeun dina acara Golden Globe Award dina seni peran. [1]


Beyonce dinobatkeun jadi Artist Top Billboard awéwé bulan Pebruari 2009, Artist of the Millennium bulan Méi 2011. [2] Beyonce nya éta salah sahiji seniman anu miboga pangaruh gedé dina abadna, dimana laguna geus bisa dijual sakitar 130 juta. [2] Manéhna nyekel rékor pikeun vidéo anu panglobana didownload saperti lagu Single Ladies. [2] Taun 2003, Beyonce nyieun album Dangerously in Love anu jadi salah sahiji album pang suksésna.[2] Album séjénna nya éta saperti B'Day anu dirilis taun 2006, jeung I Am... Sasha Fierce anu dirilis bulan Nopémber 2008. [2]


Lagu[édit | sunting sumber]

A Woman Like Me, After All Is Said And Done, All I Could Do Was Cry, Amor Gitano, At Last, Baby Boy, Be With You, Beautiful Liar, Beautiful Nightmare, Bello Embustero, Best Thing I Never Had, Broken-Hearted Girl, Cards Never Lie, Check On It, Closer I Get To You, Countdown, Crazy In Love, Daddy, Dance For You, Dangerously In Love, Deja Vu, Disappear, Diva, Ego, End Of Time, Everything I Do, Fever, Fighting Temptation, Flaws And All, Freakum Dress, Get Me Bodied, Gift From Virgo, Green Light, Halo, Have Your Way, He Still Loves Me, Hello, Hey Goldmember, Yes [3]

Nulis.jpg



Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d Beyonce (Diakses tanggal 13 November 2011)
  2. a b c d e (en) Profil (Diakses tanggal 13 November 2011)
  3. Lagu (Diakses tanggal 13 November 2011)