Bias publikasi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Bias publikasi, ogé disebut bias hasil positif (Ing. positive outcome bias), nya éta kacondongan panalungtik pikeun mublikasikeun percobaan nu mibanda hasil positif (manggihan lumangsungna hiji hal), sarta dina sisi séjén teu mublikasikeun percobaan nu hasilna négatif (manggihan teu lumangsungna hiji hal). As such, this may distort meta-analysis of large numbers of studies. The problem is particularly significant when the research is sponsored by entities that may have a financial interest in achieving favourable results.

Séptémber 2004, éditor sababaraha jurnal poko widang médis (kaasup New England Journal of Medicine, The Lancet, Annals of Internal Medicine, jeung JAMA) ngabéwarakeun yén maranéhna moal deui mublikasikeun hasil panalungtikan nu dibobotohan ku maskapé farmasi iwal mun panalungtikanana geus didaptarkeun na basis data umum ti anggalna kénéh [1]. Ku cara kieu, hasil négatif moal leungit kitu baé.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]