Biotin

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Biotin
Biotin structure JA.pngBiotin3d.png
Umum
Rumus kimia C10H16N2O3S
Beurat molekul 244.31 g/mol
Ngaran lian
  • Vitamin B7
  • Vitamin H
Pasipatan vitamin
Kaleyuran Cai
RDA (lalaki sawawa) 30 µg/poé
RDA (wanoja sawawa) 30 µg/poé
Wates luhur RDA (lalaki sawawa) Euweuh
Wates luhur RDA (wanoja sawawa) Euweuh
Gejala kakurangan
Gejala kaleuwihan
  • Euweuh
Sumber utama

Biotin, ogé katelah vitamin H atawa B7 jeung C10H16N2O3S (Biotin; Koénzim R, Biopeiderm), mangrupakeun vitamin B-kompléks leyur-cai nu diwangun ku hiji cingcin uréido (tétrahidroimidizalon) nu ngahiji jeung cingcin tétrahidrotiopén.

Biokimia[édit | sunting sumber]

Biotin téh hiji kofaktor nu pancénna dina transfer karbon dioksida di sababaraha énzim karboksilase:

Napelna biotin kana rupa-rupa protéin, disebutna biotinilasi, mangrupakeun prosés penting dina transkripsi jeung réplikasi DNA.

Biotin ngabeungkeut protéin tétramér stréptavidin, kalawan konstanta disosiasi Kd dina orde 10-14 mol/L. Watek ieu mindeng dipaké dina rupa-rupa larapan biotéhnologi.

Rujukan[édit | sunting sumber]

Baca ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg