Bir

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Koléksi Bir

Bir mangrupa inuman nu ngandung alkohol 4-6% nu dijieun ngaliwatan brewing process tina bahan barley/malt, kembang hops,gula, cai, jeung bahan nu ngahérangkeun (finings).[1] Bir mangrupa inuman nu ngandung alkohol nu citra rasana asalna tina hiji bahan nu pait, nya éta hop, sarta meunang tina férméntasi khamir dina maltosa nu meunang tina degradasi enzimatik pati.[2]. Bir ngandung teu leuwih ti 6% alkohol, cai, CO2, mineral jeung asam-asaman sarta bisa disajikeun atawa dijual dina botol, kaléng, atawa barrel.[1] Dasarna mah bir kudu diteundeun di jero rohangan nu suhu udarana 4-7o C, posisi botol nangtung ajeg.[1] Témperatur nu panas pisan atawa tiis pisan bisa ngabalukarkeun bir jadi ruksak. [1] Témperatur nu tiis pisan ngabalukarkeun flat, bir jadi teu ngabudah pisan nalika di kana gelaskeun.[1] Bir bakal karasa seger jeung aya budahan nu cukup nalika disajikeun dina témperatur nu pas, dina gelas nu tiis. Gelas éta kudu enyaan beresih.[1] Gelas nu kotor, bakal ngajadikeun flat.[1]

Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g Widjojo Atmodjo, Marsum.2004.Bar, Minuman dan Pelayannya.Yogyakarta:Penerbit Andi. Halaman 45.
  2. Minuman Beralkohol diakses tanggal 08 November 2011


Nulis.jpg