BlackBerry

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Blackberry Logo.svg

Blackberry salah sahiji mérek hp (telepon keupeul) anu tadina dirancang husus pikeun komunikasi ''email''.[1] Blackberry dijieun ku RIM atawa Research in Motion. Blackbbery miboga jaringan wireless atawa nirkabel bisa pikeun ngaksés email atawa ngalakukeun kagiatan séjéna saperti browsing atawa nelepon.[1]

Sajarah[édit | sunting sumber]

Mimiti usahana mah usaha leutik klayan modal hasil nginjeum, RIM mekar jadi usaha anu dipikareueus tur dipikahormat di Kanada.[2] Suksésna ieu usaha anu nagarana Research In Motion Ltd, mimitina tina kahayang saurang pamuda anu di drop out ti kampus]na nya éta Universitas Waterloo jurusan teknik elektro.[2] Ngaranan Mike Lazardis urang Yunani anu imigrasi ti Turki ka Kanada dina taun 1967.[2] Lazardis miboga injeuman modal usaha ti babaturan jeun kulawarga.[2] RIM suksés kalayan panghasilana $1 juta jeung miboga 12 urang karyawan.[2] Mimitina RIM kairut ku perangkat digital nirkabel nalika narima kontrak ti Roger Cantel Mobile Comminications, operator pager jeung telepon seluler taun 1987.[2] Dina kontrakna, RIM miboga tugas néangan kamampuh tina sistim jaringan digital nirkabel anyar anu bakal diwanohkeun ku Ericsson.[2] Satuluyna hasil nyieun modem radio nirkabel anu ukurana leutik.[2] Taun 1990, modem buatanna loba dipaké ku perusahaan OEM pikeun sababaraha produk tina komputer nepi ka mesin otomatis.[2] Mimitina blackberry rék dingaranan POCKET LINK ku sabab aya pikiran éta ngaran kaasup fungsional tapi nyatana ngaran éta matak bosen, nepi ka asalna rék dingaranan strawberry tapi teu jadi, nyatana hapé éta téh dingaranan blackberry.[3] Mimitina blackberry asup ka pasaran anu leuwih museurkeun kana layanan e-mail gegas.[3] Mimitina mah perangkat BlackBerry ngan miboga layar monokrom, tapi ayeuna mah sakabéh modél geus miboga tampilan anu layar warna. [3]

Rupa-rupa Blackberry jeung istilahna[édit | sunting sumber]

  1. BlackBerry Bold 9930-Montana.[4]
  2. BlackBerry Bold 9900-(Dakota).[4]
  3. BlackBerry Torch 9860-(Monza).[4]
  4. BlackBerry Torch 9850-(Monaco).[4]
  5. BlackBerry Torch 9810-(Jennings).[4]
  6. BlackBerry Torch 9800-(Talladega).[4]
  7. BlackBerry Bold 9790-(Bellagio).[4]
  8. BlackBerry Bold 9788-(Onyx).[4]
  9. BlackBerry Bold 9780-(Delta).[4]
  10. BlackBerry Bold 9700-(Onyx).[4]
  11. BlackBerry Style 9670-(Oxford).[4]
  12. BlackBerry Bold 9650-(Essex).[4]
  13. BlackBerry Tour 9630-(Niagara).[4]
  14. BlackBerry Storm 2 9550-(Odin).[4]
  15. BlackBerry Storm 9530-(Thunder).[4]
  16. BlackBerry Storm 2 9520-(Odin).[4]
  17. BlackBerry Storm 9500-(Thunder).[4]
  18. BlackBerry Curve 9380-(Orlando).[4]
  19. BlackBerry Curve 9370-(Sedona).[4]
  20. BlackBerry Curve 9360-(Apollo).[4]
  21. BlackBerry Curve 9350-(Sedona).[4]
  22. BlackBerry Curve 9330-(Aries2).[4]
  23. BlackBerry Curve 9300-(Kepler).[4]
  24. BlackBerry Pearl 9105-(Stratus).[4]
  25. BlackBerry Pearl 9100-(Stratus).[4]
  26. BlackBerry Curve 8980-(Atlas).[4]

catetan[édit | sunting sumber]

  1. a b Apakah Blackberry itu? (Dicutat tanggal 20 November 2011)
  2. a b c d e f g h i Sejarah Blackberry(Dicutat tanggal 20 November 20011)
  3. a b c [1] (Dicutat tanggal 20 November 20011)
  4. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z Macam-Macam Blackberry Dan Istilahnya (Dicutat tanggal 20 November 20011)