Blink-182

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Personil Blink 182 ti kénca ka katuhu: Tom, Mark jeung Travis

Blink-182 nya éta grup musik pop punk asal Poway, Kalifornia, Amerika anu dibentuk taun 1992[1][2][3]. Personil pertamana nya éta Tom DeLonge (vokal jeung gitar), Mark Hoppus (vokal jeung bass), jeung Scott Raynor (drum)[1][2][3]. Blink-182 ngaran awalna nya éta Blink wungkul, tapi lantaran aya grup musik asal Irlandiaa nu ngaranna sarua, jadi Tom saparakanca kapaksa ngaganti ngaran grup musikna kucara nambahan angka 182 ditukangna[1][3]. Ieu angka dicokot tina ngaran hiji pilem anu judulna TURK! 182[1]. Taun 1997, sanggeus album DUDE RANCHE dirilis, Scott Raynor kaluar ti Blink-182 lantaran panyakit anu karandapan ku manéhna, terus posisi Scott digantikeun ku Travis Barker[1][2].

Karir[édit | sunting sumber]

Konsér di Bahrain

Mangsa vakum (2005-2008) jeung reuni[édit | sunting sumber]

Bulan Pébruari taun 2005, Blink-182 dinyatakeun bubar, terus para personilna nyieun proyék séwang-séwangan[2]. Mark jeung Travisnaratas pikeun nyieun grup musik anyar jeung Shane Gallagher ti grup musik The Nervous return sarta Craig Fairbaugh ti grup musik Lars Fredicken & The Bastard[3]. Ieu grup musik dingaranan +44 (Plusfourtyfour)[2][3]. Sedengkeun Tom Delonge naratas usaha distro, Macbeth[3]. Terus ngumumkeun grup musik anyarna, Angels and Airwaves[3]. Taun 2009 kamari, Blink-182 ngumumkeun yén Tom saparakanca geus ngahiji deui terus bakal mawa matéri anyar sakaligus ngayakeun tur bareng jeung Weezer[3]. Blink-182 balik deui ka studio rekaman, terus ngarilis album kagenepnaNEIGHBORHOODS taun 2011 ieu[3].

Diskografi Album[édit | sunting sumber]

Album rekaman pertamana dijudulan CHESHIRE CAT anu dirilis taun 1994, tisaprak ieu album dirilis, ngaran Blink-182 mulai dipikawanoh ku halayak[1]. Album kaduana dijudulan DUDE RANCH anu dirilis taun 1997. Diteruskeun ku album ENEMA OF THE STATE anu dirilis taun 1999. Sanggeus album ENEMA OF THE STATE kajual leuwih ti 4 juta kopi, Blink 182 ngarlis album The Mark, Tom, and Travis Show (The Enema Strikes Back) dina édisi terbatas (musim gugur taun 2000). Taun 2001, Blink 182 ngarilis album TAKE OFF YOUR PANTS AND JACKET, diteruskeun ku album UNTITLED taun 2003. Taun 2005. Blink 182 ngarilis album THE GREATES HITS anu nandakeun vakumna Blink 182. Sanggeus vakum, Blink-182 ngarilis album NEGHBORHOODS'[3].

Référénsi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f [Blink-182-Kapanlagi.com](diaksés tanggal 5 Nopémber 2011)
  2. a b c d e [Profil Blink-182](diaksés tanggal 5 Nopémber 2011)
  3. a b c d e f g h i j (en)[Biografi Blink-182](diaksés tanggal 5 Nopémber 2011)
Nulis.jpg