Blur

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Konsér Blur 2013

Blur nya éta grup musik asal Inggris anu dibentuk taun 1989 di Colchester, Inggris[1]. Personil Blur ayeuna diantarana: Damon Albarn salaku vokalis/keyboardis, Graham Coxon salaku gitaris jeung back-vokal, Dave Rowntree salaku drummer, jeung Alex James salaku bassis[1]. Taun 2002-2006 ieu grup musik sempet bubar, sabab Coxon kaluar ti Blur. tapi ngahiji deui dina konsér reuni tanggal 2 Juli 2009[1].

Diskografi[édit | sunting sumber]

Blur geus ngaluarkeun tujuh album diantarana: THINK TANK (2003), 13 (2009), BLUR (1997), THE GREAT ESCAPE (1995), PARKLIFE (1994), MODERN LIFE IS RUBBISH (1993), jeung LEISURE (1991)[2][1]. Album parklife meunang opat panglélér Brit Awards atun 1995, lian ti éta, ieu album asup jadi jawara tangga lagu di Inggris bulan April 1994. Album Parklife ngagambarkeun kaayaan perkotaan di Inggris katut pandangan modérenna jeung kahéngkéranana[3]. Album The Great escape langsung jadi jawara di British Album Charts[3]. Ieu album kajual leuwih ti sajuta kopi di Inggris[3]. Album kalimana dirilis di Food/Parolophone bulan Pébruari 1997, sedengkeun di Inggris dirilis bulan Maret 1997[3]. Blur kaasup grup musik anu jenius, sabab osok ngagabungkeun sababaraha waditra tradiosonal dina musikna saperti banjo, jsté[3].

Référénsi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d [Blur-Kapanlagi.com] (diaksés tanggal 26 Oktober 2011)
  2. [Situs resmi blur] (diaksés tanggal 26 Oktober 2011)
  3. a b c d e (en)[Blur's Boigraphy] (diaksés tanggal 31 Oktober 2011)
Nulis.jpg