Bodas endog

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Bobodas endog mangrupakeun sebutan umum pikeun cairan hérang (disebut bodas sotéh mun geus dipanaskeun, istilahna mah albumén atawa ovalbumin) nu aya dina endog, salaku sitoplasma, nu saméméh dibuahan mah mangrupa sél tunggal. Kandunganana mah lolobana protéin (kira 10%) nu leyur na cai. Fungsi utamana mah pikeun ngabungkus konéngna sarta nyadiakeun gizi tambahan pikeun tumuwuhna émbryo. Béda ti konéng endog, kandungan lemakna ukur saeutik.

Komposisi[édit | sunting sumber]

Kandungan utama bodas endog nyaéta protéin nu disebut ovalbumin, nu dumasar strukturna mah kaasup serpin.

Denaturasi[édit | sunting sumber]

Sakabéh protéin, kaasup nu aya dina bodas endog, mangrupakeun rantay panjang asam amino nu kabeungkeut ku boh beungkeut primér, sekundér, jeung tersiér. Nalika dipasak, si beungkeut (utamana tersiér) ieu téh paregat.

Baca ogé[édit | sunting sumber]