Brawn GP

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Jenson Button nyupiran mobil Brawn di GP Malaysia 2009.

Brawn Grand Prix Formula 1 Team (alias Brawn GP) mangrupakeun salahsahiji tim balap Formula 1 ti Inggris. Tim ieu mangrupakeun akusisi ti tim Honda F1 anu mundur di akhir 2008 ku lantaran terkena imbas krisis global. Bos tim ieu nyaeta Ross Brawn, dibaturan ku dua pembalap nu kaasup cukup alus, nyaeta Jenson Button sareng Rubens Barrichello.

Tim ieu ngamimitian debutna di GP Australia 2009. Di balapan eta, tim ieu langsung nyatet sajarah anyar, ku lantaran mampu ngaraih pole position sareng kameunangan. Pertama kalian jang tim anyar sejak era Mercedes di taun 1954.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]