Britney Spears

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Britney Spears

Britney Jean Spears atawa nu dipikawanoh ku ngaran Britney Spears lahir tanggal 2 Désémber 1981 di Kentwood-louisiana Amérika Serikat. [1] Ti leuleutik manéhna resep senam jeung jogéd. [1]


Karir[édit | sunting sumber]

Nalika umur sabelas taun, Britney Spears miluan audisi pikeun serial The New Mickey Mouse Club sarta ditarima.[1] Di serial ieu, Britney papanggih jeung Justin Timberlake anu ahirna jadi kabogohna.[1] Taun 1997, Britney ngagabung jeung grup Innosense anu anggotana awéwé hungkul.[1] Britney ogé mimiti jadi artis dina acara bubuka konser 'N Sync jeung Backstreet Boys.[1] Lagu kahiji na,...Baby One More Time dirilis ahir taun 1998, lagu ieu asup ka MTV's 100 Greatest Pop Songs of all time.[1]

Bulan Desember 1999, Britney meunang opat penghargaan dina acara Billboard Music Awards, kaasup kategori Female Artist of the Year.[1] Dina Grammy Awards 2000, Britney meunang dua ketegori nya éta salaku Best New Artist jeung Best Female Pop Vocal Performance.[1]


Kahirupan Pribadi[édit | sunting sumber]

Sanggeus opat taun bobogohan jeung Justin Timberlake, ahirna papisah di taun 2002.[1] Tuluy di taun 2003, Britney nikah jeung Jason Allen Alexander tanggal 3 Januari 2004 di The Little White Wedding Chapel, Las Vegas.[1] Tapi pernikahan ieu ngan tahan nepi ka 55 jam.[1] Britney tuluy bobogohan jeung penari latarna Kevin Federline.[1] Britney nikah jeung Kevin tanggal 18 Séptember 2004.[1] Britney ngalahirkeun anak kahijina, nya éta Sean Preston Federline tanggal 14 Séptember 2005, anak kadua na nya éta Jayden James Federlier lahir tanggal 12 Séptember 2006.[1]


Lagu Nu Paling Kasohor[édit | sunting sumber]

1. Oops! I Did It Again (2000) [2]

2. Piece Of Me (2007)[2]

3. Me Against The Music (2003)[2]

4. Everytime (2004)[2]

5. Womanizer (2008)[2]

6. …Baby One More Time (1998)[2]

7. I’m A Slave 4 U (2001)[2]

8. Hold It Against Me (2011)[2]

9. Till The World Ends (2011)[2]

10. Toxic (2004)[2]



Nulis.jpg



Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o Britney Spears (Diakses tanggal 14 November 2011)
  2. a b c d e f g h i j Lagu (Diakses tanggal 14 November 2011)