Brunéi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
بروني دارالسلام
Negara Brunei Darussalam
Nagara Brunéi, Imah Kasajahtraan
Bandéra Brunei Darussalam Lambang Brunei Darussalam
Motto
"Always in service with God's guidance"  (translasi)
Lagu
Allah Peliharakan Sultan
Allah Miara Sultan

Location of Brunei Darussalam
Ibu kota Bandar Seri Begawan
4°55′N 114°55′E
Kota panggedéna Ibu kota
Basa resmi Malayu
Démonim urang Brunéi
Pamaréntah
 -  Sultan Hassanal Bolkiah
Merdika
 -  Pamungkasna
protéktorat Britania

1 Januari 1984 
 -  Cai (%) 8.6
Populasi
 -  Perkiraan  Okt. 2007 385,660 (ka-177)
 -  Sénsus 2001 332,844 
GDP (PPP) Perkiraan 2005
 -  Total $9.009 miliar (ka-138)
 -  Per kapita $24,826 (ka-26)
HDI (2004) Green Arrow Up Darker.svg 0.871 (luhur) (ka-34)
Mata uang Dolar Brunéi (BND)
Zona wanci (UTC+8)
TLD Internét .bn
Kode telepon +673
1 Bisa oge 080 ti Malaysia Wétan.

Brunéi Darussalam, (dikecapkeun /bruːˈnaɪ/ dina Basa Inggris), ngaran resmina Nagara Brunéi Imah Kasajahtraan (Basa Malayu: Negara Brunei Darussalam, Jawi: برني دارالسلام ), nyaeta hiji nagara nu perenahna di Pulo Kalimantan, Asia Tenggara. Lian ti diwatesan ku basisir jeung Sagara Cina Kidul, Brunei sagemblengna dikuriling ku nagara bagean Sarawak, Malaysia. Brunei, mangrupakeun sesa kasultanan nu boga kawasa, sanggeus merdika ti Karajaan Ngahiji tanggal 1 Januari 1984.

Tempo oge[édit | sunting sumber]

Catetan jeung rujukan[édit | sunting sumber]

Bibliograpi[édit | sunting sumber]

Citakan:Wikisource1911Enc

  • Citakan:Factbook
  • U.S. Department of State website (2003)
  • L. W. W. Gudgeon, British North Borneo, Adam and Charles Black: London, 1913.

Tumbu luar[édit | sunting sumber]