Bubur

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Bubur mangrupakeun istilah umum pikeun ngarujuk kana campuran bahan mundel sarta éncér, kalawan komposisi cairan anu leuwih réa batan padetan sarta kaayaan bahan padetan anu papalencar. Istilah ieu biasa dipaké dina dunya boga, kawas dina bubur hayam, bubur ketan hideung, atawa bubur kacang héjo. Sasaruaan kecap pikeun istilah ieu téh purée.

Sajaba dina widang papasakan, istilah 'bubur' ogé dipaké dina widang géologi sarta kimia (bubur Bordeaux).


Foodlogo2.svg