Buhaya

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Buhaya
Buhaya Nil
Klasifikasi ilmiah
Kingdom: Animalia
Phylum: Chordata
Class: Réptilia
Order: Crocodilia
Family: Crocodylidae
Cuvier, 1807
Genera

Crocodylus
Osteolaemus
Tomistoma
Baca taksonomi lengkep.

"Gorombolan" buhaya

Buhaya atawa buaya téh sebutan pikeun sakabéh spésiés sato anggota kulawarga Crocodylidae (kadang digolongkeun salaku subfamili Crocodylinae).

Distrubition of crocodiles

Buhaya mangrupakeun réptil cai badag nu hirup di wewengkon tropis di Aprika, Asia, Amérika, jeung Australia. Buhaya biasana ngumpul di walungan jeung situ nu caina teu motah, kahakananana mangrupa mamalia naon baé, atawa bangkéna, jeung lauk. Aya sababaraha spésiés, misalna Buhaya Laut Australia jeung kapuloan Pasipik, kawentar sok ngojay rada jauh ka tengah laut. Buhaya ieu mangrupakeun turunan buhaya kuna, sarta obahna ukur saeutik ti mangsa dinosaurus.

Spésiés buhaya nu badag bisa ngabahyakeun manusa. Buhaya Laut jeung Buhaya Nil dianggap pangbahyana, sabab geus nelasan ratusan jalma di Asia Tenggara jeung Aprika unggal taunna. Nu ogé bahya pikeun manusa, nyaéta Aligator Amérika jeung Black Caiman.

Taksonomi Crocodylidae[édit | sunting sumber]

Spésiés-spésiés ieu lolobana asup kana genus Crocodylus.


Baca ogé[édit | sunting sumber]

Sumber rujukan[édit | sunting sumber]

  • Crocodile, Wikipédia édisi basa Inggris per 17 Pébruari 2006.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Nicotiana tabacum - Köhler–s Medizinal-Pflanzen-098.jpg