Buncis

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kacang Buncis

Buncis / Phaseolus Vulgaris kaasup kana kelas kacang-kacangan (papilionaceae)[1] nya éta sarupaning kacang papanan, cangkangna kandel jeung sikina leutik, ari panjangna saramo gépeng eusina aya tilu atawa lima siki[2].

Sok disebut ogé kacang buncis atawa cis buncis[2]. Buncis dialana keur ngora kénéh, sabab lamun diantep nepi ka kolot cangkangna sok liat, ari diasakanana diangeun katut cangkangna sabab rangu[2].


Catetan[édit | sunting sumber]

  1. Rosidi, Ajip, spk.(2000) Ensiklopedi Sunda: Alam, Manusia dan Budaya. Jakarta: Pustaka Jaya
  2. a b c Danadibrata,R.A. (2006) Kamus Basa Sunda. Bandung:Kiblat Buku Utama, kaca 113
Nulis.jpg