Candi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Candi mangrupakeun ngaran tempat ibadah umat Hindu jeung Buda (temple dina basa Inggris mibanda harti nu patali jeung wangunan kaagamaan sacara umum).

Agama[édit | sunting sumber]

Candi mangrupakeun wangunan nu dijieun pikeun tujuan kaagamaan; di urang ilaharna nujul ka wangunan ibadah agama Hindu & Budha wungkul.

Arsitéktur[édit | sunting sumber]

Dina rupa-rupa mangsa sajarah, aya gaya arsitéktur/wangunan nu dijaga husus pikeun struktur kaagamaan. Sangkan leuwih lengkep, mangga baca ogé wangunan kaagamaan:

Candi Hindu jeung Budha di Kamboja jeung Muangtai katelah wat.

Daptar candi[édit | sunting sumber]

Di Indonésia:

Karajaan-karajaan Sunda[édit | sunting sumber]

Karajaan-karajaan Jawa[édit | sunting sumber]

Sumatra[édit | sunting sumber]


Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]