Carita Ratu Pakuan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Naskah lontar koléksi Perpustakaan Nasional RI, diteundeun dina peti No. 15 koropak 410. Ditulis ngagunakeun aksara jeung basa Sunda kuna. Téks ieu mimiti diumumkeun ku Atja (1970). Asalna ieu naskah téh ti Radén Saléh nu dibikeun ka Masyarakat Batavia pikeun Seni jeung Pangaweruh (BGKW). Disebutkeun yén nu nulis ieu naskah nyaéta Kyai Raga, nu tapa di Gunung Larang Srimanganti; incu patapa di Cikuray. Eusina mangrupa téks sajarah nu gurat badagna nyaritakeun tokoh Nyi Ambet Kasih katut réngrénganana ngaleut ngeungkeuy ngabandaleut ngajugjug Pakuan pikeun jatukrami.


Nulis.jpg



Daptar Naskah Sunda Kuno Naskah Sunda Lontar.jpg
Amanat Galunggung - Bujangga Manik - Carita Parahiyangan - Carita Purnawijaya - Carita Radén Jayakeling - Carita Ratu Pakuan - Carita Waruga Guru - Kawih Paningkes - Pantun Ramayana - Sanghyang Hayu - Sanghyang Raga Déwata - Sanghyang Sasana Maha Guru - Sanghyang Siksa Kandang Karesian - Séwaka Darma - Sri Ajnyana - Tutur Bwana - Warugan Lemah