Cendrawasih Gagak

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dipindahkeun ti Cendrawasih gagak)
Luncat ka: pituduh, sungsi
Cenderawasih Gagak
Status konservasi
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Animalia
Phylum: Chordata
Class: Aves
Order: Passeriformes
Kulawarga: Paradisaeidae
Génus: Lycocorax
Bonaparte, 1853
Spésiés: L. pyrrhopterus
Ngaran binomial
Lycocorax pyrrhopterus
(Bonaparte, 1850)

Cendrawasih Gagak, Lycocorax pyrrhopterus, nya éta Cendarwasih anu rupana jiga manuk gagak ukuranana sedeng sarta miboga panjang kira-kira 34 cm. Cendrawasih gagak miboga nulu anu warna poék, tapi lembut kawas sutera.[1] Pamatukna manuk Cendrawasih gagak ieu miboga warna hideung, kelir di panonna beureum karmin, sarta ngabogaan sora panggero anu ngingetkeun urang kana sora gogog anjing.[1] Manuk Cendawasih gagak anu jalu sarta manuk bikangna mirip pisan, malahmah hésè di bédakeun. Manuk bikangnamah saeutik leuwih badag batan manuk jaluna.[1]

Cendrawasih ieu boga sipat monogami sarta éndemikna cicing di leuweung dataran rendah di kapuloan Maluku di Indonésia. Kadaharan utamana nya éta sabangsaning buah-buahan sarta artropod. Tilu sub spésiésna geus dipikawanoh, sarta ditandaan kalayan aya atawa henteuna bercak bodas dina bulu jangjang handapna.[1] Cendrawasih gagak umumna kapanggih di wewengkon habitatna, Cendrawasih Gagak diévaluasi miboga résiko pisan di jero IUCN Red List sarta kadaptar dina CITES Appendix II.[2] Cendrawasih gagak bisa punah lamun urang teu bisa ngajaga popilasina. Sabab geus kaancam pisan, lamun teu urang saha deui nu bakal ngajaga sarta ngalestarikeun manuk ieu.

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d (id)[1](diakses kaping 11 november 2011)
  2. (id)[2](diakses kaping 26 november 2011)