Cendrawasih gagak

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Cenderawasih Gagak
Status konservasi
Klasifikasi ilmiah
Kingdom: Animalia
Phylum: Chordata
Class: Aves
Order: Passeriformes
Family: Paradisaeidae
Genus: Lycocorax
Bonaparte, 1853
Species: L. pyrrhopterus
Ngaran binomial
Lycocorax pyrrhopterus
(Bonaparte, 1850)


Cendrawasih Gagak, Lycocorax pyrrhopterus, nya éta Cendarwasih jiga gagak ukuranana miboga panjang kira-kira 34 cm.[1] Buluna hideung, lembut sarta kawas sutera. Pamatukna hideung, kelir panon beureum karmin, sarta ngabogaan sora panggero anu ngingetkeun dina gogog anjing.[1] Manuk jalu sarta bikangna mirip, hésé dibédakeun.[1] Manuk bikang saeutik leuwih badag batan manuk jalu.[1]

Cendrawasih ieu boga sipat monogami sarta éndemik di leuweung dataran pendék di kapuloan Maluku di Indonésia.[1] Kadaharan utamana diwangun ti buah-buahan sarta artropod. Tilu subspésiésna geus dipikawanoh, sarta ditandaan kalayan aya atawa henteuna bercak bodas dina bulu jangjang handap.[1]


Rujukan[édit | sunting sumber]