Central tendency

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Central tendency ngarupakeun watesan anu digunakeun dina sababaraha widang panalungtikan empiris keur "acuan" anu ku ahli statistik kadangkala disebut "location". Hiji "measure of central tendency" sejenna nyaeta location parameter atawa statistik digunakeun keur ngir-ngira location parameter. Contona nyaeta:

  1. Arithmetic mean, jumlah sakabeh data dibagi ku jumlah observasi dina susunan data.
  2. Median, nilai anu ngabagi dua kaluhur jeung kahandap dina susunan data.
  3. Mode, nilai anu pangseringna muncul dina susunan data.

Conto sejenna nyaeta midrange (rata-rata tina nilai pangluhurna jeung panghandapna dina data atawa distribusi), jeung truncated mean dipake ngitung angka dina widang olahraga ku sababaraha kasus khusus ti interquartile mean.

Tempo oge[édit | sunting sumber]