Ciburial, Cimenyan, Bandung

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Désa  Ciburial
Peta ciburial.png

Peta lokasi Ciburial
Propinsi Jawa Barat
Kabupatén Bandung
Kacamatan Cimenyan
Nami Kuwu Imam Soetanto, S.E.
Lega 599,612 HA
Jumlah pangeusi 12.528 jiwa (Désémber 2011)
 - Kapadetan 1.700 jiwa/Km

Ciburial nyaéta salasahiji désa di Kacamatan Cimenyan, Kabupatén Bandung, Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Ieu désa mangrupakeun désa pangkalérna di Kabupatén Bandung. Sacara géografis koordinatna, nyaeta:

WGS : 6° 51′ 19.01″ S, 107° 38′ 38.4″ E -6.855281, 107.644

Geo URI : -6.855281,107.644 geo:-6.855281,107.644

UTM : 48M 792223 9241444

Sajarah[édit | sunting sumber]

Di handap ieu dibéréndélkeun nu kungsi jadi pamingpin Desa Ciburial (Kuwu):

  • Kahmi (1901-1905)
  • Muharif (1905-1913)
  • Sumanta (1913-1915)
  • Rapi'i (1915-1916)
  • Martadisastra (1916-1925)
  • Sumanta (1925-1930)
  • Sastra Atmaja (1930-1932)
  • Wiranta (1932-1946)
  • Aspia (1946-1948)
  • Eye (1948-1950)
  • Hamim Winata (1950-1978)
  • Sastrawijaya (1978-1978)
  • Komsin S. (1978-1979) Pajabat Samentara
  • Sastrawijaya (1979-1979)
  • Kimsin S. (1979-1988)
  • RahmanN (1988-1988) Pajabat Samentara
  • Aminudin (1988-1998)
  • Cucu Suanda (1998-1999) Pajabat Samentara
  • Aminudin (1999-2007)
  • Imam Soetanto, S.E. (2007-kiwari)

Profil Pamaréntahan[édit | sunting sumber]

Wewengkon Desa Ciburial diwangun ku tilu (3) dusun, 51 unit RT sarta 12 unit RW.

No. Dusun / RW Ngaran Kampung / Wewengkon Jumlah RT
1 Dusun I / 01 Babakan, Baribis, Lebaksiuh, Legokmindi, 5
2 Dusun I / 02 Cikurutug, Cihuni, Cibengang, Keusik Ipis, Cimenteng 5
3 Dusun I / 03 Ciburial, Singagati, Pasir Pakar Wétan, Bewak 4
4 Dusun I / 04 Sekebuluh, Léngkob Pakar Wétan, Pasir Béntang 4
5 Dusun II / 05 Sekepicung, Cibacang, Renggel, Cirahayu, Rancakendal, Rancakalong, Dago Pakar 5
6 Dusun II / 06 Kordon, Cirapuhan, Cicau, Ciogong, Dago Pakar 4
7 Dusun II / 07 Pakar Kulon, Pakar Kulon, Dago Pakar 4
8 Dusun II / 08 Pakar Kulon, Pakar Kalér 4
9 Dusun III / 09 Negla, Sekejolang 3
10 Dusun III / 10 Kordon II, Ciharegem, Ciharegem Penclut 4
11 Dusun III / 11 Pasanggrahan, Barutunggul, Gadog Muril 5
12 Dusun II / 12 Pakar Wetan, Pasir Pakar Wétan, Pakar Wétan, Ceger 4
Total 51

Profil Daérah[édit | sunting sumber]

Wates Wilayah[édit | sunting sumber]

Sacara geografis, wates wialayah Desa Ciburial kalawan sawatara wewengkon administratif, boh anu kaasup ka wewengkon administratif Kabupaten Bandung, Kabupaten Bandung Barat atawa Kota Bandung, nyaéta:

Kalér : Kacamatan Lémbang (Kabupatén Bandung Kulon)
Kidul : Kota Bandung
Wétan : Kacamatan Cimenyan (Kabupatén Bandung)
Kulon : Kabupatén Bandung Kulon

Géografis[édit | sunting sumber]

Démografi[édit | sunting sumber]

Atikan[édit | sunting sumber]

Atikan[édit | sunting sumber]

Atikan formal TK atawa RA SD atawa MI SMP atawa MTS SMA atawa MA SMK Paguron luhur Séjénna
Nagri 10 - 2 - - - -
Swasta - 10 - 1 - 1 -
Total 10 10 2 1 - 1 -
Data sakola di Ciburial, Cimenyan, Bandung

Sumber: Buku Profil Désa Ciburial Warsih 2013Profil Désa Ciburial 2013 Ciburial, Cimenyan, Bandung (2013)

Poténsi[édit | sunting sumber]

Tatanén[édit | sunting sumber]

Pakebonan[édit | sunting sumber]

Tumbu Luar[édit | sunting sumber]

  1. Website Désa Ciburial: Website Désa Ciburial
  2. Fan Page Désa Ciburial:Désa Ciburial hoyong Mandiri
  3. Peta Désa Ciburial:Peta Lokasi Désa Ciburial

Koordinat: 6°51′19″S 107°38′38″E / 6.85528°S 107.64389°E / -6.85528; 107.64389


Gnome-home.svg