Cigugur, Pangandaran

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
(dipindahkeun ti Cigugur, Ciamis)
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kacamatan Cigugur

Peta lokasi Kacamatan Cigugur
Propinsi Jawa Barat
Kabupatén Pangandaran
Camat
Lega
Jumlah pangeusi 18.762
 - Kapadetan jiwa/km²
Kalurahan/désa 6


Cigugur nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Pangandaran, Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Ibukota kacamatan Cigugur persisna di Kampung Palumbungan Desa Cigugur. Kacamatan Cigugur diwatesan ku Kacamatan Parigi di beulah kidul ku walungan Ciwayang, beulah wetan ku Kacamatan Parigi, beulah kaler jeung kulon ku Kacamatan Langkap Lancar, belah kidul ku Kacamatan Cimerak jeung Kacamatan Cikatomas Kabupaten Tasikmalaya.

Walungan gede di kacamatan Cigugur nyaeta Ciwayang jeung Cigugur.

Sarana transportasi dilayanan ku beus tiluparapat jurusan Tasikmalaya-Cigugur jeung angkutan padesaan jurusan Parigi-Cigugur.

Sakola Dasar aya di unggal desa, malah di sababaraha desa aya sababaraha sakola dasar ku sabab legana desa. Sakola Menengah Pertama aya 3, hiji SMP Negeri Cigugur di Desa Cigugur tur SMPN 2 Pagerbumi di Pagerbumi jeung hiji deui SMP Satu Atap di Desa Campaka. Salian ti eta aya oge Madrasah Tsanawiyah Swasta di Desa Cimindi nyaeta MTS YBH Cimindi sareng MA YBH Cimindi, MTS Nurul Islam Kertajaya, MTs Sindang Wangi Harumandala. Salian ti eta aya oge sababaraha pasantren di Desa Cigugur jeung Desa Bunisari.

Sabagean gede masarakatna tatanen, hasil utamana nyaeta kalapa.




Nuvola filesystems folder home.png