Congcot

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Hiji congcot kalawan luhur t sarta garis condong s

Dina élmu ukur, congcot (basa Indonesia:kerucut) nyaéta hiji limas istiméwa anu dadamparna mangrupakeun bunderan.

Sisi congcot henteu mangrupakeun bangun sisi tilu tapi mangrupakeun widang melengkung anu disebut simbut congcot.

Rumus congcot[édit | sunting sumber]

Lega beungeut[édit | sunting sumber]

L = \pi r^2 + \pi\cdot r\cdot s

Eusi (volume)[édit | sunting sumber]

V = \frac{1}{3}\cdot \pi r^2 \cdot t