County Värmland

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Värmland län
Svcmap varmland.png
Peta nyorot lokasi County Värmland di Swédia
County SE-S, SE061
Ibukota Karlstad
Propinsi Värmland
Ngadeg 1779
Lega
 -
 -
17,583 km², 4.3% of Sweden;
ranked ka-8
Pangeusi
Rujukan: daptar réngking
276,600 inh., 15.7 inh/km²
GRP Tempo Daptar diréngking


County Värmland, atawa Värmlands län, nyaeta hiji county atawa län di kulon tengah Swédia. Diwawatesan ku county Dalarna, Örebro jeung Västra Götaland, sarta county Norwégia counties of Østfold, Akershus jeung Hedmark di beulah kulonna.

Propinsi[édit | sunting sumber]

Artikel utama: Värmland

County iru miboga wewengkon su kurang leuwih sarua jeung Propinsi Värmland, kajaba munisipalitas Karlskoga jeung Degerfors nu kiwari jadi bagian tina County Örebro.

Administrasi[édit | sunting sumber]

Artikel utama: Déwan Administatif County Värmland

County Värmland diwangun taun 1779, nalika misah ti Närke jeung County Värmland. Tujuan utama Badan Administratif County nyaéta ngahontal tujuan nu diséting dina pulitik nasional ku Parlemén jeung Pamaréntah, keur ngoordinasikeun kahayang county, ngusulkeun tumuwuhna county, netepkeun tujuan jeung perlindungan régional. Badan Administratif County mangrupa Agén Pamaréntahan nu dipupuhuan ku Gubernur. Tempo Daptar Gubernur Värmland.

Pulitik[édit | sunting sumber]

Red right arrow.svg
 Artikel utama: Déwan County Värmlan.

Déwan County Värmland disebut Landstinget i Värmland.

Munisipalitas[édit | sunting sumber]

Artikel utama: Munisipalitas di Värmland

Värmland County.png

Lambang[édit | sunting sumber]

Artikel utama: Lambang Wermelandia

County Värmland ngawaris lambangna ti propinsi nu ngaranna sarua. Nalika ditunjukkeun jeung mahkota karajaan, ieu nandakeun Badan Administratif County. Blazon: "Argent, an Eagle displayed Azure beaked, langued and membered Gules."

Jejer lianna[édit | sunting sumber]

Adipati Värmland kiwari nyaéta putrana Raja, Pangéran Carl Philip.

Tumbu luar[édit | sunting sumber]