Cukang Taneuh

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Cukang Taneuh - (Green Canyon) Indonesia, salah sahiji obyék wisata nu tempatna aya di Désa Kertayasa, Kacamatan Cijulang, Kabupatén Ciamis, Jawa Barat. Dumasar kana kaayaan éta patempatan, nyaéta di luhureun léngkob jeung jungkrang Green Canyon aya cukang tina taneuh anu sok digunakeun ku warga/patani satempat pikeun ngaliwat rek ka kebon atawa huma maranéhna.

Cukang Taneuh mangrupa aliran ti Walungan Cijulang nu muter, nembus kana guha nu pinuh ku kaéndahan, pesona stalagtit ogé stalagmit-na. Lian ti éta, daérah ieu ogé diaping ku dua pasir, nu kalolobaanana mangrupa batu katambah ku ririmbunan tutuwuhan sarwa héjo.

Jarak ti kota Ciamis ± sekitar 130 km atawa mun ti Pangandaran ± sakitar 31 km. Salian obyek wisata ieu, aya oge objek wisata lainna, nyaéta Basisir Batukaras nu jarakna ngan saukur 2,5 km ti Green Canyon, sarta Lapangan Terbang Nusawiru, nu aya di Desa Cijulang. Kuloneun Green Canyonaya deui basisir Karang Tawulan sareng Keusik Luhur anu anggangna kirang langkung 15 km ti Kacamatan Cimerak, jalan anu nuju ka Tasikmalaya mapay sisi laut kidul

Nulis.jpg