Dépok, Cisompét, Garut

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Désa  Dépok

Peta lokasi Dépok
Propinsi Jawa Barat
Kabupatén Garut
Kacamatan Cisompét
Nami Kuwu Irwandani
Lega
Jumlah pangeusi 5.256
 - Kapadetan 388

Dépok nyaéta salasahiji désa di kacamatan Cisompét, Kabupatén Garut, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.

Profil Pamaréntahan[édit | sunting sumber]

Kusabab désa Dépok caket ka Pameungpeuk, jadi warga téh atanapi barudak seeur sakola di Pameungpeuk. Cisompét teu mangaruh kana ekonomi Dépok.

Profil Daérah[édit | sunting sumber]

Ti daérah ieu 70% nyaéta hutan, 25% nyaéta lahan pertanian, jeung 5% nyaéta pamukiman panduduk terutama daérah tengah jeung kalér.

Wates Wilayah[édit | sunting sumber]

  • Kalér: Sukanagara
  • Kidul: Kacamatan Pameungpeuk
  • Kulon: Kacamatan Pameungpeuk
  • Wétan: Kacamatan Cibalong

Géografis[édit | sunting sumber]

Letakna di kajangkungan 250m-300m ti laut. Curah hujana 1500mm per taun. Suhuna 28'C dugi 32'C

Démografi[édit | sunting sumber]

Kalolobaan pangeusina nyaeta urang Sunda, sarta 5% urang Jawa jeung 4% urang Madura.

Poténsi[édit | sunting sumber]

Pertanian[édit | sunting sumber]

Lahan tani 80% kaasup ka kawasan patani terpadu. Hasilna dikirim ka Tasikmalaya, Bandung.

Pakebonan[édit | sunting sumber]

Wisata[édit | sunting sumber]

Dépok ngagaduhan poténsi wisata kalayan suasana anu natural, kayaning ngojay di Cikaso jeung barudak, dahar sangu salé jeung suasana padésaan tur ngarasakeun éndahna Gunung Nagara.

Transportasi[édit | sunting sumber]

Ti Jakarta naék bus jurusan Jakarta-Garut, tapi lamun ti Bandung naék bus ka Pameungpeuk. Jarak transportasi:

Ti Jakarta: 236 km
Ti Bandung: 140 km
Ti Garut: 83 km
Ti Cisompét: 12 km

Tumbu Luar[édit | sunting sumber]



Gnome-home.svg