Déwan Éropa

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Institusi ieu mangrupakeun bagian ti Uni Éropa. Pikeun patepungan tingkat mentri nu ngaranna mirip, temp Déwan Uni Éropa. Pikeun organisasi di luar Uni Éropa nu ngaranna mirip, tempo Majelis Éropa
Tradisi "Poto Babarengan". Gambar dicandak basa Bélgia ngajabat Kaprésidénan Déwan Uni Eropa (1987) di Istana Karajaan Brussel.

Déwan Éropa (European Council, katelah ogé minangka European Summit) mangrupakeun organisasi politik pangluhurna dina Uni Éropa.[1] Rapat-rapatna saméméhna diluluguan ku pupuhu salahsahiji nagara anggota nu keur ngajabat Kaprésidénan Déwan Uni Éropa.[2] Sistem rotasi ieu teras diganti ti 2009 Herman van Rompuy diistrénan minangka Présidén Déwan Éropa, [3] hiji pos anyar 2,5 taun sabada Pajangjian Lisbon disatujuan ku sadaya anggota Uni Éropa.

Catetan suku[édit | sunting sumber]

  1. van Grinsven, Peter (September 2003). "The European Council under Construction" (PDF). Netherlands Institution for international Relations. Diakses pada 16 Agustus 2007. 
  2. "How does the EU work". Europa (web portal). Diakses pada 12 Juli 2007. 
  3. Charlemagne (19 November 2009). "What the EU's new leaders tell us about Europe". The Economist. Diakses pada 19 Nopémber 2009. 


Handshake (Workshop Cologne '06).jpeg