Déwan Union di Bangladés

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Déwan Union (Union Parishad) nyaéta unit adminstrasi pamaréntahan daérah nu pangleutikna di Bangladés.[1] Unggal union ngawengku 9 distrik kota. Biasana hiji désa ditunjuk salaku hiji distrik kota. Aya 4.451 union di Bangladés.[2] Déwan Union miboga saurang pupuhu jeung 12 anggota (3 anggota wanoja). Union Parishad diwangun dumasar kana Undang-Undang Pamaréntahan Daérah (Union Parishad) 2009.[3] Wates unggal Union ditangtoskeun ku Députi Komisioner distrikna.

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Khan, Dr. Mohammad Mohabbat. "Functioning of Local Government (Union Parishad): Legal and Practical Constraints". Democracywatch. Diakses pada 24 Maret 2012. 
  2. "Country paper: Bangladesh". UN Economic and Social Commission for Asia Pacific. Diakses pada 24 Maret 2012. 
  3. "UU Pamaréntahan Daérah (Union Parishad) 2009 (dina Basa Benggala).". Bangladesh Code. Ministry of Law, Government of Bangladesh. 

Citakan:Bangladesh-stub