D'Cinnamons

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

D'Cinnamons nya éta grup musik unplugged asal Bandung, Indonesia anu dibentuk taun 2004 ku Diana Widoera alias Dodo (Vokal & Gitar Akustik), Ismail Bonaventura alias Bona (Gitar Akustik & Backing Vocal), jeung Louise Laura Lalitanaya alias Laut (Bass Akustik & Backing Vocal)[1][2]. Awalna, ieu grup musik dingaranan Irish Coffee anu personilna 5 jalma[1]. Irish Musik sok manggung ti hiji kafé ka kafé séjénna di Bandung, tapi ahirna bubar, terus sésa personilna anu tiluan ngabentuk D'Cinnamons[1]. Tisaprak jadi D'Cinnamons, Dodo saparakanca mulai serius pikeun nyieun lagu jeung album[1]. Kasempetan pertama datang ti radio paramuda Bandung anu méré kasempetan pikeun nyieun acara kalayan ngaran D'Cinnamons[1]. Ieu acara mengudara ti bulan Januari nepi ka Juni taun 2005, tina ieu acara, D'Cinnamons jadi loba nu mikaresep[1].

Diskografi[édit | sunting sumber]

Album Good Morning! dirilis awal 2007, eusina 10 lagu anu sakabéhna dijieun ku D'Cinnamons[2]. 60% maké basa Inggris, jeung 40% maké basa Indonesia, lagu-laguna diantarana: Loving You”, “Kuyakin Cinta”, “Mayday! I’m In Love!”, Good Morning, Semua yang Ada, Supergirl, Tak Takut!, So Would You Let Me Be …, I.M.U.L, jeung I Love You[2]. Album kaduana nya éta Cintapucino anu dirilis taun 2007, diteruskeun ku single Galih dan Ratna (dua sejoli)[2]. Terahir, D'Cinnamons ngarilis single Damai tapi Gersang[2].

Personil[édit | sunting sumber]

Référénsi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f Berita D'Cinnamons (diaksés tanggal 10 Nopémber 2011)
  2. a b c d e Biografi D'Cinnamons (diaksés tanggal 10 Nopémber 2011)
Nulis.jpg