Daimyo

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Daimyo Matsudaira Katamori visits the residence of a retainer. Mannequins in building in Aizuwakamatsu
A Daimio paying a state visit, illustration from ca. 1860

Daimyo (大名 daimyō?) (daimyō ) ngabogaan pangaruh feodal anu kacida kuatna dina abad ka 12 nepi ka abad 19 dina sajarah Jepang. Harti daimyo nyaeta "ngaran gede." Ti daimyo shugo dina periode Kamakura terus ka daimyo sengoku nepi ka daimyo dina periode Edo, ngarupakeun sajarah panjang jeung rupa-rupa kaayaan. Watesan daimyo oge kadangkala dipake keur nembongkeun gambaran kapamingpinan saperti klan, disebutna "warlords". Ilaharna, sanajan teu salawasna, tina warlords ieu dipilih shogun atawa bupati.

Tempo oge[édit | sunting sumber]

*History of Japan


Nulis.jpg