Dangdut

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Dangdut nyaéta musik populér Indonésia anu meunang pangaruh ti wirahma Malayu, Arab sarta India. Musik ieu jadi populér saprak 1970-an di antara pagawé ngora, tapi saprak ahir 1990-an anu mikaresepna sacara lega leuwih loba deui di Indonésia, sarta komo di nagara tatangga kawas Malaysia sarta Filipina kidul.[1][2]

Hiji jumplukan dangdut biasana ngabogaan panyanyi, lalaki atawa awéwé, anu dirojong ku 4-8 musisi. Instrumen biasana kaasup tabla (kendang), mandolin, gitar, sarta synthesizer. Dangdut tradisional geus ngembang ti awalna musik gaya "padang keusik" jadi musik dangdut anu meunang pangaruh ti musik pop Wétan Tengah, musik rock Kulon, house music, musik hip-hop, R & B kontemporer, sarta reggae.[1][3]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b Campbell, Debe (18 April 1998), "The 'Billboard' report: Dangdut thrives in SE Asia--music rules Indonesia", Billboard 110: 1 
  2. Nuvich, Alexandra (18 April 1998), "Dangdut thrives in SE Asia--Malaysia embraces genre", Billboard 110: 1 
  3. Gehr, Richard (10 December 1991), "Dawn of Dangdut", The Village Voice 36: 86