Dano Van

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Dano Van ti antariksa, Séptémber 1996.
Dano Van, foto Landsat.

Dano Van (Turki: Van Gölü, Arménia: Վանա լիճ) mangrupakeun dano nu panggedéna di Turki, aya di bagian wétan nagara éta.

Dano ieu mangrupakeun dano cai asin jeung aslina téh gunung api nu geus paéh. Dano ieu narima cai ti wahangan-wahangan di sakurilingna. Panjang dano Van nya éta 120 kilométer, jeung lébarna nya éta 80 kilométer. Legana nya éta 3.755 km² jeung aya dina 1.719 méter luhureun laut.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]