Daratan Adélie

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Terre Adélie
Daratan Adélie
Bandéra Daratan Adélie
Motto
Liberté, égalité, fraternité
Lagu
La Marseillaise
Location of Daratan Adélie
Ibu kota Stasion Dumont d'Urville
66°40′S 140°01′E
Basa resmi Basa Perancis
Pamaréntah
 -  Présidén François Hollande
 -  Administrator Rollon Mouchel-Blaisot[1]
téritori peuntas laut Perancis
 -  Dipanggih 1840 
Aréa
 -  Total 432000 km² 
mil² 
Populasi
 -  Sénsus  33 (usum tiis) ; kirang ti 80 (usum panas) 
Mata uang euro (EUR)
Zona wanci UTC+10
TLD Internét .tf
Kode telepon +262

Daratan Adélie (Basa Prancis: Terre Adélie) nyaéta bagian ti basisir Antartika antawis 136° imbit wétan (deukeut Titik Pourquoi Pas dina 66°12′S 136°11′E / 66.200°S 136.183°E / -66.200; 136.183) jeung 142° imbit wétan (deukeut Point Alden dina 66°48′S 142°02′E / 66.800°S 142.033°E / -66.800; 142.033). Wewengkon ieu diklaim ku Perancis salaku 1 ti 5 distrik Daratan Kidul jeung Antartika Perancis, sanajan teu sadaya nagara ngauan klaim ieu. Saprak 12 Januari 1956, aya basis panalungtikan Perancis dina 66°40′S 140°01′E / 66.667°S 140.017°E / -66.667; 140.017, Stasion Dumont d'Urville. Stasion Perncis nu kahijina, Port Martin, diwangun dina 9 April 1950 dina 66°49′04″S 141°23′39″E / 66.81778°S 141.39417°E / -66.81778; 141.39417, tapi ancur ku sabab kahuruan dina wengi 22-23 Januari 1952.

Daratan Adélie wawatesan jeung Téritori Antartika Australia boh di kulonna (Claire, Daratan Wilkes) boh di wétanna (Daratan George V).

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  • Fire destroys station in Antarctica, French expedition's loss, The Times, 26 Januari 1952.
  1. "Mesures d’ordre individuel" (dalam bahasa French). Portail du Gouvernement - site du Premier ministre. Pamaréntah Perancis. 3 Séptémber 2008. Diakses pada 31 Januari 2009. 

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Koordinat: 75°00′S 139°00′E / 75.000°S 139.000°E / -75.000; 139.000Citakan:Districts of the French Southern and Antarctic Lands

Citakan:Antarctica navbox


LocationAntarctica.png