Dashboard Confessional

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Konsér Dashboard Confessional di Carling Festival, 2006

Dashboard Confessional nya éta grup musik emo asal Amerika Serikat anu dibentuk taun 2000 di Boca Raton, Florida ku Chris Carabba anu kaluar ti grup musikna Further Seems Forever minangka proyék sampinganna[1][2]. Di Taun 2003, Dashboard Confessional ngaresmikeun personilna salian Carabba, diantarana: Scott Schoenbeck (basis), Johnny Lefler (gitaris), dan Mike Marsh (drummer)[1]

Karir[édit | sunting sumber]

Album pertama Dashboard Confessional, Swiss Army Romance dirilis taun 2000, diteruskeun ku album The Places You Have Come To Fear the Most anu dirilis taun 2001[1]. Dashboard Confessional boga andil dina album MTV Unplugged 2.0 terus teu lila meunangkeun platinum[1][2]. Video musik Dashboard pikeun singlena anu dijudulan Screaming Fidelities meunangkeun MTV2 Award dina MTV Video Music Awards ngéléhkeun Norah Jones, The Strokes, The Hives, Navy Roots jeung Musiq[1]. Sanggeus ngaresmikeun personilna di Taun 2003, Dashboard Confessional ngarilis album A Mark, a Mission, a Brand, a Scar anu nempatan peringkat pangluhurna dina Billboard[1]. Dashboard Confessional ogé kungsi ngeusi soundtrack pikeun pilem Spiderman 2, taun 2004, judul laguna nya éta Vindicated[1][2].

Carabba ogé kungsi gawé bareng jeung produser Daniel lanois, anu kungsi jadi produser U2 jeung Don Gilmore nalika ngarilis album Dusk and Summer, taun 2006[2][1]. Sabada dirilis, ieu album nempatan posisi kadua dina tangga lagu Billboard[2]. Diteruskeun ku album The Shade of Poison Trees (2007), jeung The Alter Ending (2009)[2]. Dashboard Confessional ogé manggung dina acara bubuka tur Bon Jovi taun 2010[1].

Référénsi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i [Dashboard Confessional-Kapanlagi.com] (diaksés tanggal 10 Nopémber 2011)
  2. a b c d e f (en)[Dashboard Confessional-Latsfm] (diaksés tanggal 10 Nopémber 2011)
Nulis.jpg