Difraksi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Difraksi
Gambar:Huygensdiffraction.jpg
Difraksi cahya diterangkeun ku prinsip Huygens.

Difraksi nyaéta sumebarna gelombang, contona cahya, alatan ayana halangan. Beuki heureut lolongkrang dina hahalang anu bisa diliwatan, mangka wewengkon sumebarna gelombang sakaluarna tina hahalang beuki lega. Hal ieu bisa diterangkeun ku prinsip Huygens. Dina animasi nu aya dina gambar di luhur beulah katuhu katémbong ayana pola poék jeung caang, hal éta tamaha tina wavelet-wavelet anyar anu kawangun dina jero lolongkrang heureut kasebut silih interférensi.

Pikeun nganalisa atawa miragakeun pola-pola kasebut, bisa dipaké Transformasi Fourier anu disebut ogé sabage Fourier Optik.

Citakan:Élmu-stub