Digit (hijian)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Hijian ukuran make leungeun:
1: Shaftment
2: Hand atawa rubak leungeun, ilaharna dipake keur nuduhkeun rubak tapak, kadang-kadang kaasup indung leungeun nalika deukeut jeung tapak leungeun
3: Tapak, kadang-kadang ditunjukkkeun ku opat ramo babarengan, nu rada saleutikeun rubak tapak nu sabenerna dina buku ramo
4: Jeungkal
5: Ramo atawa rubak ramo
6: Digit rada saleutikeun ramo)


Digit (lat. finger), nalika dipake minangka hijian panjang, ilaharna nyaeta sapergenepbelas suku, contona 3/4″ atawa 1.905 cm (keur internasional inci). Rubak tungtung ramo lalaki sawawa nyaeta kurang leuwih 2 sentimeter. Di Inggris hijian ieu ampir teu dipake, sabab aya ukuran sejen nu dumasar kana leungeun manusa: ramo (7/6 digit), tapak (4 digit), bekem (16/3 digit), shaftment (8 digit), jeungkal (12 digit), cubit (24 digit) jeung elo (60 digit).

Sacara umum, digit sarua jeung kuku, sanajan hijian eta bisa oge dipake sacara beda. Digit katelah oge minangka hiji nomer contona Nambahkeun sakabeh digit. Citakan:Standard-stub