Dinar Bahrain

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Dinar Bahrain
دينار بحريني (Basa Arab)
Kode ISO 4217 BHD
Otoritas monetér Bank Séntral Bahrain
Loka www.cbb.gov.bh
Pamaké Bandéra Bahrain Bahrain
Inflasi 7%
Sumber The World Factbook, perkiraan 2008
Ditangtukeun jeung Dolar AS = BD 0.376
Subunit
1/1000 Fils
Lambang .د.ب
BD
Koin 5, 10, 25, 50, 100, BD ½ ( 500 fils )
Uang kertas BD ½, BD 1, BD 5, BD 10, BD 20

Dinar Bahrain (Basa Arab: دينار Dīnār Baḥrainī‎) (lambang: .د.ب; BD; code: BHD) nyaéta mata uang Bahrain. Dinar Bahrain leuwih leutikna dibagi kana 1000 Fils (فلس). Mata uang ieu dipikawanohkeun dina taun 1965, ngaganti Rupee Teluk dina ajén 10 Rupee = 1 dinar. Dinar Bahrain biasana dimidangkeun kalawan 3 angkat desimal Fils.

Koin[édit | sunting sumber]

Dina taun 1965, koin dipikawanohkeun dina pecahan 1, 5, 10, 25, 50, jeung 100 Fils. 1, 5, 10 Fils tina perunggu, nu lianna tina tembaga-nikel. Koin 1 Fils dieureunkeun produksina dina taun 1966 sarta heunteu dipaké deui. Dina 1992, kuningan ngagantikeun tembaga pikeun 5 jeung 10 fils sarta koin dwilogam 100 fils dipikawanohkeun. 500 fils dwilogam dipikawanohkeun taun 2000.

Koin Dinar Bahrain
Gambar Pecahan Diaméter Beurat Dijieun tina Hareup Tukang Dicitak kahiji taun
1 fils  ?? mm  ?? g Perunggu Palem ajénna 1965
5 fils 18 mm  ?? g Perunggu Palem ajénna 1965
BHR003.JPG 10 fils 24 mm  ?? g Perunggu Palem ajénna 1965
BHR006.JPG 25 fils  ?? mm  ?? g Tembaga-nikel Palem ajénna 1965
BHR005.JPG 50 fils 20 mm  ?? g Tembaga-nikel Palem ajénna 1965
BHR001.JPG 100 fils 25 mm  ?? g Tembaga-nikel Palem ajénna 1965
5 fils 19 mm 2,50 g Kuningan Palem ajénna 1992
10 fils 21 mm 3.35 g Kuningan Palem ajénna 1992
BHR007.JPG 25 fils 20 mm 2,35 g Tembaga-nikel Lambang Peradaban Dilmo ajénna 1992
BHR004.JPG 50 fils 22 mm 3.5 g Tembaga-nikel Boat (Dhow) ajénna 1992
100 fils 24 mm 6 g Kuningan, tembaga-nikel Lambang Bahrain ajénna 1992
150px 500 fils 27 mm 9 g Kuningan, tembaga-nikel Mutiara over tripod
gambar Bundeuran Mutiara
ajénna 2000
{{{box_caption}}}
{{{box_caption}}}
Koin Dinar Bahrain, beulah hareup jeung tukang

Uang kertas[édit | sunting sumber]

Dina 16 Oktober 1965, Badan Mata Uang Bahrain medalkeun uang kertas dina pecahan ¼, ½, 1, 5, jeung 10 Dinar; sarta sanggeusna lembar pecahan 100 Fils dina 2 Séptémber 1967.[1] Dina taun 1973, Badan Kauangan Bahrain nyekel kawasa dina nyitak uang kertas, sarta dina taun 1979, dipikawanohkeun rupa uang kertas nu anyar kalawan kaping 1973 dina aksara Arab, pikeun pecahan ½, 1, 5, 10, jeung 20 Dinar. Dina 7 Séptémber 2006,[2] Badan Kauangan Bahrain dirobah ngaranna janten bank Séntral Bahrain. Dina 17 Maret 2008, Bank Séntral Bahrain mikawanohkeun citakan anyar uang kertas anu midangkeun warisan Bahrain sarta kaayaan Bahrain kiwari. Riyal Arab Saudi tiasa dipaké ogé Bahrain, iwal pechan 500 Riyal nu mana ukur bisa di pasar swalayan gedé, bandara, jeung toko éléktronik.

Citakan ka-4 (154mm x 74mm)
Gambar Pecahan Warna utama Hareup Tukang
½ Dinar Coklat/Peach Pangadilan Bahrain Kolot Sirkuit Internasional Bahrain
1 Dinar Beureum Sakola Al Hedya Al Khalifiya School (sakola kahiji di Bahrain) Kuda Arab nu keur luncat jeung Monumén Sail and Pearl
5 Dinar Paul Bumina Syéikh Isa di Muharraq jeung Bénténg Riffa Sumur minyak kahiji di Bahrain jeung Aluminum Bahrain (Alba)
10 Dinar Héjo Syéikh Hamad bin Isa Al-Khalifah (Raja Bahrain) Sasak Syéikh Isa Bin Salman Al-Khalifah
20 Dinar Coklat/Paul ngora Syéikh Hamad bin Isa Al-Khalifah (Raja Bahrain) Puseur Kaislaman Al-Fateh

Nilai tukeur katangtu[édit | sunting sumber]

Dina Désémber 1980, Dinar Bahrain sacara resmi ditangtukeun jeung hak husus ti IMF. Dina sapopoéna, Dina Bahrain disaruakeun jeung 1 Dolar AS = 0,376 Dinar Bahrain, jadina kira-kira 1 Dinar Bahrain = 2,65957 Dolar AS[3] , méh 10 Riyal Arab Saudi. Nilai tukeur ieu diresmikeun dina taun 2001.

Nilai tukeur BHD ayeuna
Ti Google Finance: AUD CAD CHF EUR GBP HKD JPY USD
Ti Yahoo! Finance: AUD CAD CHF EUR GBP HKD JPY USD
Ti XE.com: AUD CAD CHF EUR GBP HKD JPY USD
Ti OANDA.com: AUD CAD CHF EUR GBP HKD JPY USD
Ti fxtop.com: AUD CAD CHF EUR GBP HKD JPY USD

Note: Nilai tukeur di dieu bisa pagedrug jeung nilai tukeur anu disebutkeun dina paragraf

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. (2011) "Bahrain" The Banknote Book, San Francisco, CA: www.BanknoteNews.com. URL accessed 2011-08-21.
  2. (2011) "Bahrain" The Banknote Book, San Francisco, CA: www.BanknoteNews.com. URL accessed 2011-08-21.
  3. Exchange Rate Policy, Bahrain Monetary Agency[tumbu nonaktif]


Diheulaan ku:
Rupee Teluk
Rasio: 1 Dinar = 10 Rupee = 0,75 Pound Britania
Mata uang Bahrain
1965 –
Diteruskeun ku:
Mata uang Abu Dhabi
1966 – 1973
Diteruskeun ku:
Dirham Uni Émirat Arab
Rasio: 1 Dirham = 0,1 Dinar

Citakan:Dinar Citakan:Currencies of Asia