Districts of Japan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Bagean pamarentahan Jepang
Tingkat wewengkon
Wewengkon (地方 chihō)
Tingkat préféktur
Préféktur (都道府県 todōfuken)
Tingkat subpréféktur
Subpréféktur (支庁 shichō)
Kota metropolitan
(政令指定都市 seirei-shitei-toshi)
Distrik (郡 gun)
Tingkat kota
Kota utama (中核市 chūkaku-shi)
Kota husus (特例市 tokurei-shi)
Kota (市 shi)
Special Wards (特別区 tokubetsu-ku)
Wards (区 ku)
Kacamatan (町 chō / machi)
Desa (村 son / mura)

Distrik (郡; gun) ilahar dipake keur satuan administrasi di Jepang antara taun 1878 jeung 1921 sarta bisa disebutkeun ampir sarua jeung nagara bagean di Amerika. Posisina aya sahandapeun perfektur jeung saluhureun kota, kacamatan atawa desa. Mimitina distrik teh disebutna kōri, basa Jepang heubeul. Nihon Shoki nyebutkeun yen ieu geus aya salila Reformasi Taika, kōri aslina ditulis 評. Dina Taihō Penal jeung Kode Sipil, kōri ditulisna jadi 郡. Dina Taihō Penal jeung Kode Sipil, satuan administrasi propinsi (国; kuni) aya saluhureun distrik jeung desa (里; sato atawa 郷; sato) sahandapeunna. Konsep 郡 geus ditinggalkeun dina sababaraha Sajarah Jepang sarta masih keneh dipake dina Sistim alamat Jepang keur nangtukeun tempat kacamatan atawa desa. Kota-kota pakait langsung jeung perfektur sarta teu pakait jeung distrik, teu siga kota di Amerika nu ilahar pakait jeung nagara bagean, iwal ti Virgina nyaeta kota nu bebas sacara administrasi ti nagara bagean.

Kasus nu matak bingung di Hokkaido[édit | sunting sumber]

Sabab distrik ngaran nu unik di province sarta ayeuna wates perfektur ngarupakeun wates nu teu jelas ka wates province, loba ngaran distrik nu unik di perfektur di Jepang. Sanajan kitu, Perfektur Hokkaido, ngawangku sabelas propinsi, ngarupakeun kasus nu matak bingung.

Aya tilu Distrik Kamikawa jeung dua Distrik Nakagawa di Perfektur Hokkaido.

Distrik Abuta, Distrik Rumoi, Distrik Sorachi, jeung Distrik Yufutsu nu ampir sarua, tapi unggal distrik dikelola ku dua subprefectures.

Rujukan[édit | sunting sumber]

Wikipedia Basa Inggris, Juli 2006.

Tempo oge: Geography of Japan