Divisi Barisal

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Divisi Barisal
বরিশাল বিভাগ
Divisi
Lokasi Divisi Barisal di Bangladés
Lokasi Divisi Barisal di Bangladés
Koordinat: 22°30′N 90°20′E / 22.500°N 90.333°E / 22.500; 90.333Koordinat: 22°30′N 90°20′E / 22.500°N 90.333°E / 22.500; 90.333
Nagara Bandéra Bangladés Bangladés
Ngadeg 1797 (salaku Distrik Bakerganj)
Ibu Kota Barisal
Aréa
 • Total 13,644.85 km2 (5,268.31 sq mi)
Populasi (Sénsus 2011)
 • Total 8.147.000
 • Dénsitas 600/km2 (1,500/sq mi)
Time zone BST (UTC+6)

Divisi Barisal (Basa Benggala: বরিশাল বিভাগ) nyaéta salah sahiji divisi di Bangladés. Divisi ieu wawatesan jeung Divisi Dhaka di kalér, Teluk Benggala di kidul, Divisi Chittagong di wétan, sarta Divisi Khulna di kulon. Ibu kotana, Kota Barisal, aya di Délta Walungan Gangga (Padma).

Distrik[édit | sunting sumber]

Divisi Barisal dibagi kana 6 distrik (zila) (ngawengku 39 upazila). Unit pamaréntahan nu leuwih leutikna nyaéta 353 union parishad, 3.159 mouza, 12 munisipalitas, 25 distrik kota, sareng 4.163 désa.

Distrik Ibu Kota Aréa (km²) Populasi
(Sénsus 1991)
Populasi
(Sénsus 2001)
Populasi
(Sénsus 2011)
(hasil
saheulaan)
Distrik Barguna Barguna 1.831,31 775.693 848.554 883.000
Distrik Barisal Barisal 2.790,51 2.207.426 2.355.967 2.291.000
Distrik Bhola Bhola 3.737,21 1.476.328 1.703.117 1.758.000
Distrik Jhalokati Jhalokati 758,06 666.139 694.231 596.000
Distrik Patuakhali Patuakhali 3.220,15 1.273.872 1.460.781 1.517.000
Distrik Pirojpur Pirojpur 1.307,61 1.063.185 1.111.068 1.103.000

Sumber jeung rujukan[édit | sunting sumber]

  • Badan Statistik Bangladés

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]