Djuanda Kartawidjaja

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Djuanda Kartawidjaja

Ir. R. Djuanda Kartawidjaja (Tasikmalaya, Jawa Kulon, 14 Januari 1911Jakarta, 7 Nopémber 1963) nyaéta Perdana Menteri Indonésia ka-11 sakaligus anu pamungkas. Anjeunna nyekel kalungguhan ti 9 April 1957 nepi ka 9 Juli 1959. Sanggeus éta anjeunna nyekel kalungguhan minangka Menteri Keuangan dina Kabinét Kerja I.

Sumbangan anu pangbadagna dina mangsa jabatanna nyaéta Deklarasi Djuanda warsih 1957 anu nyatakeun yén laut Indonésia nyaéta kaasup laut sakuriling, di antara, sarta di jero kapuloan Indonésia jadi ngahiji dina wewengkon NKRI.

Sajaba ti éta ngaranna ogé diabadikeun minangka ngaran bandar udara di Surabaya, Jawa Wétan nyaéta Bandara Djuanda alatan jasana dina ngusahakeun pangwangunan bandar udara kasebut ku kituna bisa kalaksana.

Anjeunna dikurebkeun di TMP Kalibata, Jakarta.