Domba

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Domba
Domba Bighorn
Klasifikasi ilmiah
Kingdom: Animalia
Phylum: Chordata
Class: Mamalia
Order: Artiodactyla
Family: Bovidae
Subfamily: Caprinae
Genus: Ovis
Linnaeus, 1758
Spésiés

Baca téks.

Domba téh spésiés mamalia nu kaasup genus Ovis, bagian ti subfamili antelop embé. Sakabéh domba kaasup bovid (anggota kulawarga Bovidae) jeung ruminan. Domba lokal kamungkinan diturunkeun tina moufflon liar di Asia Tengah jeung Asia Kidul-kulon.

Spésiés Domba[édit | sunting sumber]

Saeutikna aya dalapan spésiés domba:

Ovis orientalis aries 'Skudde' (aka).jpg O. aries Domba lokal
Ovis canadensis 2.jpg O. canadensis Domba Bighorn
2005 04 27 1582 Dall Sheep.jpg O. dalli Domba Dall
120px O. musimon, atawa
O. ammon musimon
Mouflon Éropa
Gambar nu dipiceun alatan tanpa status copyright nu jelas: 120px O. nivicola Domba salju
O. orientalis Mouflon Asia
Gambar nu dipiceun alatan tanpa status copyright nu jelas: 120px O. vignei Urial

Tempo Ogé[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg