Doraémon

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Doraémon

Doraemon (ドラえもん) nya éta manga anu kasohor dikarang Fujiko F. Fujio ti taun 1970.[1] Caritana ngeunaah budak kelas 4 SD anu ngarana Nobi Nobita, sipat ieu budak téh ngedul alatan kitu manéhna kadatangan ucing anu ngarana Doraemon anu datang ti abad ka-22.[1] Doraémon dikirim pikeun nulungan Nobita sangkan katurunan Nobita bisa ngarasakeun kasuksésana daripada kudu sangsara tina hutang pinansialna nu disababkeun ku kabodoana Nobita.[1]

Sajarah[édit | sunting sumber]

Doraémon nya éta robot ucing anu dijieun tanggal 3 September 2112 di salah sahiji pabrik anu teu jauh ti Tokyo. Produksi massal berbagai macam tipe robot terjadi pada abad ke-22.[2] Alatan kacelakaan dina prosés nyieuna, ngabalukarkeun doraémon henteu sampurna. Doraémon kurang 1 sekrup dibandingkeun robot ucing lainna nepi ka Doraémon jadi barang kelas dua. Sanajan Doraémon henteu hadé dina widang sakolana, ahirna Doraémon dikirim ka Akademi Robot pikeun dilatih jadi robot rumah tangga. Unggal ujian, Doraémon osok meunang penteu goréng, tapi ahirna Doraémon bisa lulus ogé. Balukarna, Doraémon dilélang tuluy aya anu nawar nya éta kulawarga anu kurang mampu. Manéhna kudu gawé jadi babysitter, ahirna Doraémon jadi nagsuh katurunan Nobita. Hiji mangsa, nalika Doraémon eukeur ngeunahna saré aya robot beurit anu ngégél 2 ceulina. Ti saprak éta Doraémon jadi sieun ka beurit. Kajadian éta ngabalukarkeun Doraémon ceurik salila 10 poé. Ku sabab ceurik waé Doraémon jadi rubah jirimna anu asalna warna konéng jadi warna biru alatan kabaseuhan cai panonna. Nepi ka ayeuna Doraémon warnana biru.

catetan[édit | sunting sumber]

  1. a b c Sejarah Doraemon(Dicutat tanggal 5 November 2011)
  2. Sejarah Awal Terciptanya Doraemon (Dicutat tanggal 5 November 2011)