E1

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

E1 atawa sirkuit E-1 (basa Inggris: E-carrier) nyaéta ngaran format pangiriman (transmisi) digital nu maké 30 kanal sora digital nu lajuna 2,048 mégabit pér detik. E1 mangrupa standar anu dipaké di Éropah jeung Indonésia. Standar E1 ieu satara jeung standar T1 anu dipaké di Amérika, nu ngagunakeun 24 kanal sora digital kalawan laju 1,554 mégabit pér detik.

Saluran atawa jalur (kanal) ieu ngawangun saluran telepon husus sarta dipaké munggaran pikeun sambungan trunk antara sentral-séntral telepon, tapi ayeuna geus réa diséwakeun ku pausahaan telekomunikasi pikeun jalur komunikasi data.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]