Emih

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Emih galing

Emih nya éta adonan ipis tur panjang anu geus digulung, digaringkeun, tuluy di masak dina cai nu ngagolak.[1] Urang Italia, Tionghoa, jeung Arab mangrupa nagara anu nyiptakeun emih, sanajan tulisan anu kahot ngeunaan emih ayana di Dinasti Han Timur, antara taun 25 jeung 220 Maséhi.[1] Oktober 2005, emih kahot anu umurna 4.000 taun kapanggihna di Qinghai, Tiongkok.[1]

Rupa-rupa emih[édit | sunting sumber]

Ilaharna emih digolongkeun jadi dua nya éta emih garing jeung emih baseuh.[2] Unggal nagara miboga rupa-rupa emih, kalayan bahan, bentuk jeung rasa anu béda, diantarana:

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

catetan[édit | sunting sumber]

  1. a b c Oldest noodles unearthed in China, BBC News (Diutat tanggal 4 Desember 2011)
  2. Sejarah Mie (Dicutat tanggal 4 Desember 2011)
  3. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w macam macam mie didunia dan sejarahnya (Dicutat tanggal 4 Desember 2011)