Féodalisme

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Féodalisme nyaéta hiji sistem pamaréntahan di mana saurang pamingpin, anu biasana saurang bangsawan ngabogaan anak buah nu réa nu ogé masih ti golongan bangsawan kénéh tapi leuwih handap tingkatanan sarta ilahar disebut vazal. Para vazal ieu wajib mayar upeti ka dunungan maranéhanana. Sedengkeun para vazal ieu ogé miboga anak buah sorangan anu nyébakeun upeti ka maranéhanana. Ku lantaran, kitu mecenghul struktur hirarkis nu ngawangun piramida.

Dina pamakéan basa sapopoé di Indonésia, remen ogé kecap ieu dipaké pikeun nujul ka laku-lampah goréng anu sarupa jeung laku-lampah para pangawasa anu dzolim upamana 'sok hayang dipihormat', atawa 'keukeuh dina ajen-inajen anu geus loba ditinggalkeun'. Harti ieu geus méngpar tina harti pulitikna.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]