FOMA

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Standar
telepon mobil jeung data
Kulawarga GSM / UMTS
2G
3G
Pre-4G
Kulawarga cdmaOne / CDMA2000
2G
3G
Pre-4G
Tehnologi sejen
0G
1G
2G
Pre-4G
Pita frékuénsi

FOMA, anu ngarupakeun singketan tina kecap-kecap basa Inggris Freedom of Mobile Multimedia Access, ngarupakeun ngaran merek pikeun layanan 3G anu ditawarkeun ku operator telepon mobil Jepang NTT DoCoMo.

FOMA ngarupakeun layanan 3G W-CDMA munggaran di dunya mangsa disadiakeun dina taun 2001. FOMA bisa nyambung jeung UMTS, boh ngaliwatan tumbu radio boh ngaliwatan séntral kartu USIM, sahingga méré sababaraha pilihan pikeun roaming global: boh handsetna ganti atawa henteu. Lantaran layanan mobil di Jepang umumna leuwih maju manan kalolobaan nagara lianna, contona FeliCa-i-mode Wallet Phones, layanan data mobil i-mode jeung sajabana, mangka pikeun narima layanan FOMA sagemblengna pamaké layanan téh kudu ngagunakeun handset Jepang.

Awalna mah handset FOMA sifatna keur coba-coba sarta diajengkeun keur para pamaké awal sahingga terminalna geredé jeung waktu hirup bateréna singkat sarta jaringan anu kawengku ngan kota-kota gedé hungkul. Hal ieu lumangsung salila 1-2 taun sarta para pamaké awal lolobana para profesional industri komunikasi.

Kira-kira bulan Maret 2004, kalayan wewengkon layanan anu ampir sanagara, kaasup setasiun karéta jero taneuh (subway) katut jero wangunan-wangunan gedé, sarta ku ditawarkeunana seri handset DoCoMo 900i, FOMA nyieun torobosan ngalakukeun panjualan massal. Mimiti tanggal 29 September 2007, langganan FOMA geus leuwih ti 40 juta. [1]

Alokasi frékuénsi pikeun FOMA Plus Area[édit | sunting sumber]

FOMA Plus Area ngagunakeun pita frékuénsi 800MHz. Hal ieu ngahasilkeun jarak pancaran sinyal anu leuwih jauh di daérah pasisian dimana jarak antara langganan jeung base station leuwih pajauh. Tapi, layanan FOMA 800MHz kawates ngan di jero daérah pasisian lantaran di jero kota mah spéktrum frékuénsi 800MHz téh digunakeun ogé keur layanan PDC anu kaasup 2G. Sanajan kitu, alatan layanan 2G beuki jarang ngagunakeun pita 800MHz, NTT DoCoMo geus ngarancanakeun pikeun ngagunakeun pita frékuénsi ieu pikeun masang FOMA di daérah pasisian.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. "3G FOMA Subscribers Exceed 40 Million". NTT DoCoMo. Éror: titimangsa teu valid. Diakses pada Éror: titimangsa teu valid. 

Tumbu kakaluar[édit | sunting sumber]