Felipe Massa

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Felipe Massa
Felipe Massa 2010 Malaysia.jpg
Felipe Massa di Malaysia 2010.
Kewarganegaraan Citakan:BRA
Babar 25 April 1981 (1981-04-25) (yuswa 33)
Tempat babar Brasil Sao Paulo, Brasil
Sejarah karier di Formula Hiji
Jumlah balapan 126 (124 start)
Jawara dunya 0
Meunang 11
Podium 30
Total poin 387
Posisi pole 15
Lap tergancang 12
Balapan mimiti Grand Prix Australia 2002
Meunang mimiti Grand Prix Turki 2006
Menang terakhir Grand Prix Brasil 2008
Balapan terakhir Citakan:Latest F1GP
Musim terakhir 2009
Klasemen musim terakhir P11 (22 poin)

Felipe Massa (lahir 25 April 1981) nyaeta tukang balap Formula 1 anu asalna ti Brazil. Anjeunna kiwari ngahiji jeung tim Ferrari bareng jeung batur satimna asal Finlandia anu janten juara dunia 2007, Kimi Raikkonen.

Profil[édit | sunting sumber]

Felipe tos ngenal dunia kebut-kebutan ti yuswa 7 taun keneh. Awalna, Felipe ngan janten saorang loper pizza ka balapan GP Brazil di Interlagos. Ti dinya, Felipe mulai katarik pikeun turun di dunya balap.

Felipe ngawitan debut di F1 taun 2002 pas GP Australia. Dirina bergabung jeung tim Sauber sareng Nick Heidfeld. Di taun 2003, Felipe ngalih janten pembalap tester di Ferrari.

Taun 2004, Felipe balik deui ka tim Sauber salama dua musim. Di 2004, dirina bertandem jeung Giancarlo Fisichella. Dan di 2005, Felipe bertandem sareng tilas juara dunia F1 1997, Jacques Villeneuve.

Akhir 2005, Felipe resmi ngalih ka tim Ferrari ngagentoskeun pembalap Brazil anu sanesna, Rubens Barrichello. Salama musim 2006, Felipe meunang di GP Turki sareng GP Brazil. Dirina kacatet sabagai pembalap Brazil pertama anu tiasa meunang di kandang sejak almarhum Ayrton Senna di taun 1993.

Di musim 2007, Felipe kungsi abus kandidat juara dunia, tapi gagal di pertengahan musim. Salama 2007, Felipe meunang di GP Bahrain, Spanyol, sareng Turki. Felipe gaduh tekad taun 2008 ieu, dirina tiasa janten juara dunia F1.

Biodata[édit | sunting sumber]

  • Nami lengkep: Felipe Massa
  • Tempat, tanggal babar: Sao Paulo, 25 April 1981
  • Status: Nikah sareng Rafaela
  • Luhur: 166 cm
  • Beurat: 59 kg
  • Debut F1: Australia 2002

Kaca kaluar[édit | sunting sumber]

Nulis.jpg